10 asja, mis igal naisel peavad köögis olema
|Köök on maja üks tähtsamaid osi. Kui olete äsja uude koju kolinud, märkate varsti, tavaliselt siis, kui püüate sõpradele õhtusööki valmistada, et teatud asjad on köögist puudu. Need köögitarbed on hädavajalikud, isegi kui te kasutate neid vaid kord kuus. Kvaliteetsed tööriistad annavad teile enesekindlust, et korraldada kiire brunch sõbrannadele või õhtusöök kahele kodus!
1. Munade eraldaja
See on kindlasti üks asi, mis peaks olema köögi kohustuslike asjade ostunimekirjas. Muidugi võib munakollase eraldada munakoore keskelt purustades. Aga kui te ei ole parim kokk, satub 9 korda 10-st üks tükk koorest sinna, kuhu see ei kuulu, või munakollane voolab välja. Kui retsepti õnnestumine sõltub ainult munast, ei jää muud üle, kui alustada otsast peale.
Otsige munade eraldaja, mis on piisavalt suur, et see ulatuks üle mõõtetassi või väiksema kausi. Raske on muna purustada ja samal ajal eraldajat hoida.
2. Ramekin
Nendel väikestel kaussidel on palju kasutusvõimalusi! Lisaks sellele, et saate serveerida kastmeid, saate neid ka erinevates stiilides ja värvides nautida. Need sobivad suurepäraselt ka väikeste koostisosade hoidmiseks. Võite mõõta küpsetuspulbrit, soola ja muid sarnaseid koostisosi eraldi kausikestesse.
3. Kummist spaatlid
Kummist spaatlid on kohustuslikud! Leiate neid erinevates suurustes. Need väikesed imed aitavad teil iga viimsegi tilga koogitainast ahjuvormi valada või kogu pähklivõi purgist kätte saada.
4. Riivid
Kuigi riiv töötab hästi, on soovitatav otsida tavalist nelja küljega riiv, mille ülaosas on käepide. Kui mõlemad pooled on erineva suurusega, saate riivida erinevaid koostisosi. Näiteks võib kõige väiksem pool sobida suurepäraselt apelsini- ja sidrunikoorte jaoks. Kui teile meeldib itaalia köök, siis arvestage, et pasta jaoks on mugav juustu lihtsalt riivida.
5. Avaja
Valige avaja, millel on kaks külge, üks purkide ja teine pudelikorkide jaoks. Saate hõlpsasti avada nii limonaadipurgi kui ka klaaspudelis mahla.
6. Palju vürtse
Vürtsid võivad olla kallid, nii et ärge kiirustage igast sordist ühte valima. Piisab, kui ostad aeg-ajalt toidupoest või taluturult vürtse. Vürtsid, mida on hea käepärast hoida, on kardemon, vürts, jahvatatud ingver, linnuliha maitseaine ja salvei.
7. Mittenakkuv pann
Pole midagi ebameeldivamat, kui pesta panni, mille külge on jäänud toit. Säästke aega ja energiat ning investeerige mittenakkuvasse panni.
8. Kokanuga
Kui teil on köögis ainult üks nuga, otsige klassikalist kokanuga. Suuruse, kaalu ja disaini poolest on mitmeid võimalusi, nii et kõige parem on neid proovida poes ja vaadata, mis tundub teie käes kõige mugavam.
9. Veiniklaasid
Kuigi kruus on hea valik, on aeg kasutada nõusid ettenähtud otstarbel. Kuna ei ole vaja liialdada ja toppida kapi täis erinevaid klaase, on soovitatav valida üks mitmekülgne stiil, mis sobib igale veinitüübile.
10. Teekann
Esimene ja kõige ilmsem kasutusviis on vee soojendamine. Kuuma vett on vaja paljude jookide jaoks, näiteks hommikukohvi või tee valmistamiseks. Kõik, mida peate tegema, on teekannu täitmine ja vee keetmine. Tänapäeval saate valida isegi reguleeritava temperatuuriga seadme. Nii saate olla kindel, et te ei põleta oma keelt või keedate Jaapani kombe kohaselt täiuslikku teed! FormAdore pakub kaasaegseid võimalusi teie vajadustele.