Perekonnasaladuste kaleidoskoop Rakvere Teatri laval

Hetk proovisaalis. Foto: Kristo Kruusman

Peeter Raudsepa käe all kogunes teatri proovisaali esimeseks lugemiseks „Tsikaadide aeg“ trupp, et 25. oktoobril publiku ette tuua ameerika näitekirjaniku Branden Jacobs-Jenkinsi perekonnadraama.

Arkansases saavad oma lapsepõlvekodus kokku üksteisest võõrdunud õed-vennad, et jagada ära oma hiljuti surnud isa pärandus. Tragikoomilises loos avaneb perekonnasaladuste värvikas kaleidoskoop, mis sunnib kõiki minevikule ja tulevikule otsa vaatama.

Katkenud suhete parandamiseks ei anta alati võimalust. Seda ei saa teha kindla valemi järgi, varuma peab aega, loovust ja julgust, sest suhted on nagu habras taim. „Kas suhe inimesega on tähtsam kui suhe rahaga, mõne ideoloogiaga? Kas kusagil on veel olemas moraalsed mõõdupuud, millega hinnata vastutuse ja andestuse vahekordi?“ küsib lavastaja Peeter Raudsepp. Vastusteni jõudmiseks läbitakse laval omamoodi naljakas ja samal ajal valus teekond.

Osades astuvad üles Ülle Lichtfeldt, Laura Niils, Rainer Elhi, Margus Grosnõi, Tarvo Sõmer, Natali Väli (külalisena), Marion Tammet (külalisena) ning kunstnik on Kristjan Suits.

Kuulutaja

Add a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga