Ees ootab suur Vennaskonna plaadiesitluskontsert

Järgmise neljapäeva õhtul leiab Rakveres Köster Gööcki majas aset eriline sündmus – legendaarne ansambel Vennaskond tutvustab oma uut albumit.

Liisi Kanna

Esitluskontserdi idee sündis Andres Jaalda ning Aarne Mäe initsiatiivil. „Seda ei juhtu iga päev, et üks legendaarne ansambel loob pea terve uue plaadi Rakvere kohaliku luuletaja sõnadele,“ rääkis Köster Gööchi maja peremees Andres Jaadla, viidates sellele, et just Aarne Mäe on kirjutanud suurema osas vastse albumi laulutekstidest.

Andres Jaadlal endal on Vennaskonnaga ka isiklik side, lisaks sellele, et mees mõistagi nende fännide hulka kuulub, oli ansambli liige Allan Vainola tema klassikaaslane kooliajast. „Kui me oma bändiga Süütu Vanaema alustasime, siis Pääsküla garaažis tegime aga koos Vennaskonna esimese koosseisuga proove. Oleme ühes garaažis Vennaskonnaga üles kasvanud,“ jagas Jaadla meenutusi.

„Nii saigi mõeldud, et teha äge Vennaskonna plaadi esitluskontsert ka Rakveres. Tuua fookusesse kohalikku touch. Oleme Rakveres saanud kuulsaks punklaulupidudega ja Vennaskond teeb ju sellist kohati ka meloodilist rokki. Kindlasti on see äge kuulamine,“ rääkis Köster Gööchi maja peremees.

Jaadla märkis, et kontserdile tuleb kindlasti kohale ning annab autogramme ja ehk jagab omapoolseid kommentaare ka Aarne Mäe. „Muidugi on Vennaskonna muusika fännidel erakordne võimalus soetada endale uus vinüülplaat, mille lugusid ei ole tegelikult veel üleval Spotifys ega mujal moodsates kanalites,“ tutvustas ta 29. augustil ees ootavat.

Alustuseks mängib sel õhtul aga noortebänd The True Tale Of – TTTO. „Noormehed olid täiesti vaimustuses mõttest astuda üles kohalikul laval niivõrd legendaarse bändi soojenduseks. Nad teevad väga noorusliku energiaga lahedat rokkmuusikat, peamiselt tuntud rokilugude kavereid, mis panevad kaasa laulma ja hüppama ning tõmbavad rahva kindlasti juba alguses täiega käima,“ kiitis Andres Jaadla noori muusikuid.

Seni on Vennaskond värsket plaati tutvustanud vaid korra pisemale seltskonnale ühes Tallinna väikeses klubis. „Aga esimene suurem avalik esitlus toimub ikkagi Rakveres. Võib öelda, et see on uue plaadi esitluskontsertide sarja sisuline avalöök,“ rõõmustas Jaadla kodulinna jõudva sündmuse üle. Ta lisas, et kuna tegu on põlvkondade ülese bändiga, siis on esinemispaika loodud ka VIP-ala, kus mugavalt istudes noorusaegu meenutada. Peosaal ise mahutab aga koguni paarsada inimest, nii et kõik Vennaskonna austajad – jalad selga ja andke minna!