Karmeli kogudus alustab suhetele keskenduva sündmustesarjaga

Kogemused Karmeli koguduse hoone kasutamisel teatripaigana on kevadel korraldatud teatrifestivalilt Fons Fest juba olemas. Foto: Andreas Preis

Rakvere Karmeli koguduse tegemistest on Kuulutaja veergudel ennegi juttu olnud, sest sealne tegus seltskond korraldab ikka aegamööda laiemale kogukonnale suunatud eripalgelisi ja elulisi üritusi. Seekordsele sündmuste seeriale „Suhetega sina peale“ heitis valgust koguduse värske tegevjuht Merle Kotiesen.

Liisi Kanna

Kuidas sündmuste seeria „Suhetega sina peale“ idee alguse sai?

Võib öelda, et idee on meiega kaasas käinud kogu aeg – Karmeli koguduse missiooniks on, et inimese terviklik heaolu võiks kasvada. Aga täpsemalt antud sündmuste ideele hakkasime mõtlema kevadel. Näeme, et lähisuhted saavad alguse meist endist ja mõjutavad suures osas meie rahulolu oma eluga, mistõttu on oluline aeg ajalt vaadata üle ja mõtestada oma lähisuhteid – kuidas mul läheb. Ning et seda üheskoos ja eraldi mõtiskledes teha, otsustasime tõsta sügisel suhete teema taas esile ning luua keskkonnad, kus oma eale kohaselt saab nendel teemadel arutleda.

Rääkides sarja avapäeva õhtul etenduvast lavastusest „Suudlused“, kellele see ennekõike suunatud on? Ning kuidas koostöö ja ettevalmistused Tartu Linnateatriga sujunud on?

Jah, „Suhetega Sina peale“ sündmused avab 6. septembril kell 19 Tartu Linnateater etendusega „Suudlused“. Tartu Linnateatriga olema ka varem koostööd teinud ning kõik ilusti sujunud, nii ka seekord on see koostegemine puhas rõõm.

Etendusele on oodatud kõik alates varateismelistest, äratundmist jagub kõigile. Lavastus pakub rohkelt naeru, romantikat ning siirast äratundmist erinevatest eluetappidest, millest me inimestena läbi läheme – suhete võlu ja valu ning suhetesse panustamise õnnistus. Iga armumine tähendab koos veedetud aega ning palju põnevaid ja romantilisi ettevõtmisi.

On 1958. aasta kevad, täis rõõmu, lapsemeelt ning avastusi. Meie loo kangelased John ja Mary on oma esimesel kohtumisel 11-aastased. Sellest kohtumisest saab alguse siiras, vaimukas ning südantsoojendav armastuslugu, mis on tänaseks kestnud üle kuuekümne aasta…

Kutsume kaasa elama väga palju positiivset kajastust saanud lavastuse „Suudlused“ tegelastele, kelle armastus ja ühine teekond on tänaseks kestnud juba üle 60 aasta.

Kui kerge või raske on olnud sellesse sarja erinevas vanuses sihtrühmale sobivadi üritusi valida ning külalisi leida? Millised „kirsid tordil“ ise veel lugejatele välja tooksid?

Rakvere Karmeli kogudus on avatud keskkond erinevatele põlvkondadele. Läbi aegade on kogudus lisaks tavapärastele pühapäevastele teenistustele olnud aktiivne ka paljudes muudes valdkondades, mõeldes erinevatele eagruppidele, kus igaühele peaks leiduma midagi sobivat.

Lisaks etendusele, mis sobib tõesti kõigile, toimub paaridele 7. septembril brantš, kuhu tulevad paarisuhte olulistel teemadel vestlema Iiri ja Hannes Hermaküla ning Eliisabet ja Mihkel Rehepapp. Brantš on tasuta, aga osalemiseks on oluline eelnev registreerimine Karmeli koguduse kodulehe kaudu. Lisaks pakume võimalust püsisuhtes olevatele paaridele osaleda 28. septembril ja 5. oktoobril PREP paarisuhtekoolitusel. PREP on mõeldud paaridele, kes soovivad hoida ja tugevdada olemasolevat õnnelikku paarisuhet. Lisaks, paaridele, kelle suhe on rajalt maha jooksnud ning kes tahavad sobivale rajale tagasi saada. Koolitajad on Karmen ja Meelis Maikalu.

Oktoobrist on kõigil võimalik osa võtta ALFA kursusest, et küsida ja mõtestada, kuidas suhestuda Loojaga? Kursus on mõeldud kõigile neile, kes tahavad kristlusega vabas keskkonnas tutvuda.

Noored on oodatud lisaks etendusele ka spetsiaalselt neile mõeldud noorte õhtule. Väärikas eas inimestele on aga 25. septembril sisukas kohtumine, kuhu sel korral tuleb kõnelema Tõnu Lehtsaar teemal „Üksilduse võlu ja valu“.

Add a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga