Pärdi päevadel kõlab kaunis muusika

Foto: Kaupo Kikkas/Arvo Pärdi Keskus

Pärdi päevadega tähistab Nargenfestival helilooja Arvo Pärdi 89. sünnipäeva. Pärdi päevad on 17 kontserdi ja 8 erineva kavaga jõudmas kirikutesse ja kontserdisaalidesse üle Eesti – alguse sai see aga Pärdi pidunädalate nime all 2010. aastal, mil tähistati Arvo Pärdi 75. sünnipäeva Rakveres ja Paides.

Ansambel Vox Clamantis koos dirigent Jaan-Eik Tulvega toob Arvo Pärdi muusikaga kava „Peace Upon You, Jerusalem“ helilooja kodulinna Rakverre. A cappella koorile loodud teostega kõnnitakse Arvo Pärdi tintinnabuli-muusika jälgedes läbi kogu helilooja loomingu, alates tema eriomase helikeele algusaastatest kuni kõige värskema kooriteoseni.

Kava juhatavad sisse gregoriaani antifon ja Pärdi teos „Da pacem, Domine“ (ladina keelest „Anna meile rahu, Issand“), mille tekst – universaalne rahupalve – loob fooni kogu kontserdile praegusel rahutul ajal valu ja kannatust põhjustavate sündmuste valguses.

Jaan-Eik Tulve: „Pärdi muusika on kui põhjatu kaev, kust kõigil on alati võimalik midagi ammutada. Vox Clamantis on laulnud tema muusikat aastakümneid ning leiame sealt ikka midagi uut. Sama lugu on ka publikuga. Tulevad uued põlvkonnad, kes saavad sealt just seda, mis neid sügavalt kõnetab.“

Kontsert toimub 10. septembril kell 18 Rakvere Kolmainu kirikus. Piletid saab Piletikeskusest või sularahas kohapeal.

Kuulutaja

Add a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga