Staarid kokkasid heategevuseks lastega restoranis

lapsed kokkamas 1

Terve oktoobri kestnud koolide pudruprogrammi finaalüritus toimus Solarise Vapianos 31. oktoobril. Armastatud staarid andsid oma osalusega panuse heategevusüritusele Suur pudruprogramm 2017, mille raames üle 6000 lapse nuputas omi pudruretsepte, kokkas, tegi pilte ja salvestas videoid sõnumiga: „Miks ma tahan putru süüa“.

Fortuuna valikul osales lõpupeol Rakvere Gümnaasium ja lapsed kinnitasid, et puder annab neile jõudu, on maitsev ja tervislik toit. Üks 1. klassi tüdruk teatas veendunult, et puder teeb teda pikemaks.

Õpetaja Kristiina Leppik tänas vahva ürituse eest: „Oleme rõõmsad, et loosiõnn just meile naeratas ning lõpuüritus oli väga eriline – lapsed said staaridelt autogramme ja teha pilte oma nii paljude iidolitega. Kindlasti jääb kogu programm ise ja üritus lastele kauaks meelde ning ärgitab edaspidigi tervislikumalt toituma.“

Birgit Sarrap kinnitas, et tema osales projektis seetõttu, et nii aktiivselt on tervisliku toitumise teemasse haaratud just lapsed ja temagi tahab sellele anda oma toetuse.

Grete Paia on alati pudrust lugu pidanud ja see on tema põhiline hommikusöök. „Võtan pudru kaasa ka siis, kui lähen välismaale, et saaksin kodust toitu süüa“, rääkis Grete.

Kristel Aaslaid ja Getter Jaani mainisid, et nemad osalesid projektis juba teist aastat, kuna peavad ülimalt tähtsaks, et lapsed oskaksid ise, ilma emme-issi pealekäimiseta, aru saada, milline toit on neile hea ja milline mitte.

Paljas Porgand tutvustas lastele oma uut pudruraamatut, kust leiab palju ootamatuid retsepte. Päevajuht oli pudrusõber Pille Minev, laste teadmisi teraviljadest kontrollis professor Tera ja külalistele esinesid Sõlekese pisikesed rahvatantsijad.

Pudruprogrammi eesmärk on tõsta laste teadlikkust tervislikust toidust, eriti teraviljatoitudest ning saada rohkem infot õigete toitumisvalikute ja toiduvalmistamise kohta.

Pudruprogrammi algatajad on teraviljahelveste tootjad Veski Mati ja Herkuless. Kõik programmis osalejad said teravilju tutvustavad õppematerjalid, retseptiraamatud, diplomid ja kingitused.

Pudrusööjaid toetavad Eesti Terviseamet, Eesti Peakokkade Ühendus, Eesti Jalgpalli Liit, Eesti Toitumisnõustajate Ühendus ja restoran Vapiano.

Tänavuses pudruprogrammis osales 321 klassi ja 6300 last.

Kuulutaja

Birgit Sarrap lastega kokkamas. Foto: Pudruprogramm 2017