Võrukesed tundsid Grossi Toidukaupade vastu elavat huvi

KODU6862

Esmaspäeval Võru Kagukeskuses avatud Grossi Toidukaupasid külastas esimesel päeval üle 2000 ostja. „Nii palju inimesi pole avamispäeval meil kunagi olnudki,“ tõdes jaeketi omanik Oleg Gross.

 

Aivar Ojaperv

 

„Seejuures oli avamispäev kaubanduse mõttes ebasoodus: oleme püüdnud oma uute kaupluste avamised sättida palga- ja pensionipäeva järgsele ajale, kuid seekord läks teisiti,“ jätkas Gross. „Sellele vaatamata oli külastajaid ootamatult palju.“

Grossi sõnul paistis Võru kauplus esimesel töönädalal silma asjaoluga, et jaeketi omanikfirma OG Elektra omatoodangu vastu tunti suurt huvi. „Meie kulinaartoodete ja lihasaaduste osakaal oli ostukorvis suur,“ kinnitas ta. „Võru kauplus on meie jaoks teatud mõttes eksperiment, sest seal oli juba enne seda, kui meie sellega opereerima hakkasime, väike kulinaarköök. Me ei kaotanud seda ära ja nüüd on paralleelselt müügis nii kohapeal valmistatud kui ka ettevõtte n-ö peaköögis Lepnal valminud kulinaartooted. Kui asi toimima hakkab, siis on täitsa mõtlemise koht: võib olla tasub ka teistes meie keti suuremates kauplustes kohapeal kulinaariaga tegelda. Ilma valehäbita julgen tunnistada: väiketootmine ja käsitöö erineb suures tsehhis toodetust, selline kaup lisab omapära ja uut maitset.“

Kõnealuses Võru kulinaartsehhis on tööl neli inimest. „Nad oskavad kokku panna ka külmlaudu. Tulevikus saab nende toodangut tellida ka Virumaale.“

„Väga soojalt võeti meid vastu, minuni jõudnud tagasiside oli igatahes positiivne,“ lisas Oleg Gross veel. „Ainus, mida ostjad kartsid, oli see, et hinnad on soodsad vaid avamispäeval ja hiljem need tõusevad. Kinnitan, et nii see pole: nii meie enda kontserni sealiha kui ka muu omatoodang jääb sama hinnaga müüki ka edaspidi. Nagu olen öelnud: mul on väike missioon harjutada inimesi taas Eestis toodetud sealihaga, sest see on kvaliteetne ja maitsev.“

Võru Kagukeskuse Grossi Toidukaubad on avatud kella 8-21.

IMG_2067 IMG_2066 IMG_2065 IMG_2060 IMG_2048 IMG_2068KODU6865